E... muzică!

După părerea mea, nu iubirea e cel mai important lucru în viaţă şi nici banii, nici prietenia… ci… muzica. Sunt foarte multe de spus despre muzică, aş putea scrie despre ea până mâine, fără să mă opresc, dar acum e vorba doar despre anumite piese.

O să fac o comparaţie ciudată, dar e singura care îmi vine în minte la ora asta: Sunt momente în viaţă în care... din motive evident de triste, trebuie să poarte doliu. Mă rog, nu asta e important, este doar un exemplu. Şi, să zicem că în acele 6 luni sau câte sunt de doliu, de cele mai multe ori, un om se schimbă fizic (slăbeşte sau se îngraşă) destul de mult, deci, atunci când trece acea perioadă tristă a doliului, hainele acelui om nu i se mai potrivesc. Aşa e şi cu muzica; Treci peste o perioada grea, în care ai ascultat numa' piese triste, de jale, deprimante şi realizezi că, dacă ai şi tu chef, ca tot omu', să te pişte ceva pe ureche în mod plăcut, nu prea mai ai ce să asculţi. Sau ai, dar ce ai? Piese pe care, dacă le asculţi, te cam lasă rece, pentru că nu te mai identifici cu versurile, deci e ca şi când ai purta hainele de dinainte de doliu, care acum îţi sunt prea mari sau care nu te mai încap.

Acum îţi merge bine, eşti ok, nu poţi să mai asculţi piese cu versuri triste. Şi ce faci? Ce faci când realizezi că e momentu' să faci ceva? Le schimbi ca pe nişte haine. Cauţi ceva nou, ceva mai vesel, care să se potrivească cu noua ta stare de spirit, cu noul tău mod de viaţă. Îţi pare rău că le laşi pe celelalte în urmă, pentru că ele au fost cele care au fost alături de tine în momentele când te simţeai singur, lăsat baltă de toţi sau atunci când credeai că viaţa ta e complet distrusă, când simţeai că nu mai poţi și că nu ai niciun umăr pe care să plângi. Acele piese triste, deprimante, au fost singurele care ţi-au adus puţină bucurie, te-au făcut să te simţi bine că există cineva care s-a gândit să compună nişte versuri atât de frumoase şi triste în acelaşi timp, care ţie ţi se potrivesc ca o mănuşă.

Le-ai fost recunoscător pe moment că te-au făcut să ieşi din impas, dar acum, după o furtună violentă care a lăsat multe suflete distruse (sau doar pe al tău), e timpul să răsară soarele și e cazu' să renunţi la ele. Dar nu renunţi de tot. Le laşi acolo, într-un folder în care speri că nu va mai fi niciodată nevoie să intri, sau dacă vei intra, o vei face doar ca să asculţi o piesă care-ţi aduce aminte cât te-ai chinuit să readuci soarele în viaţa ta, ca să îţi aduci aminte că eşti un om puternic, care reuşit să treacă cu bine peste un episod neplăcut.

Ce trebuie să faci acum? Intra pe Google, află ce a apărut nou şi descarcă un album al unui artist care nu se vaită pe piese că l-a părăsit iubita pentru altu' care avea mai mulţi bani decât el. După ce l-ai descărcat, pune-l în Winamp, caută piesa perfectă, cu versuri încurajatoare şi vesele, îndrăgosteşte-te de ea, simte-o şi... pune-o pe repeat. Da, exact aşa. O să te simţi mult mai bine, o să-ţi dea încredere în tine şi o să te bucuri mult mai bine de succes.

Un exemplu de piesă perfectă: DOC feat. VD, Deliric, Nwanda, Cedry2k - Muzica
Următoarea postare
« Prev Post
Postarea precedentă
Următoarea postare »

1 comentarii:

Vezi comentariile
k0zl0v
admin
26 iulie 2011, 01:33 ×

Foarte adevarat ce spui aici..eu, de exemplu, dupa ce am terminat o relatie care durase vreun an si un pic, ascultan in continuu Cradle of Filth - Nymphetamine si Anathema - One last goodbye; acum, nu prea le mai suport. Ascult Deathdrive si alte formatii de la care, parca primesc energie pozitiva!!
P.S. : E bine ca asculti DOC :D

Congrats bro k0zl0v you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar