Sfaturi pentru deținătorii de câini

În articolul precedent am oferit câteva sfaturi pentru deținătorii de pisici. De data aceasta, voi oferi câteva sfaturi deținătorii de câini și le recomand persoanelor care vor să fie stăpâne mai bune și mai responsabile să țină cont de următoarele sfaturi și reguli:

Nu abandonați câinele de-abia adoptat
Sunt foarte multe cazuri de căini adoptați și apoi abandonați pe străzi. Ca și în cazul pisicilor, dacă nu sunteți siguri că îi puteți oferi câinelui condițiile necesare de care are nevoie pentru a crește frumos și sănătos, nu mai adoptați un câine.

Gândiți-vă la costuri
Spre deosebire de majoritatea animalelor de comapanie, câinii au nevoie de mai multe obiecte și tratamente care costă și care nu pot fi neglijate, dacă țineți cont la sănătatea lui. Tocmai de aceea, e bine să faceți dinainte o listă cu toate costurile pe care le presupune creșterea unui câine. Pe această listă trebuie să se regăsească hrana, culcușul, vizite la veterinar, jucării, obiecte de întreținere, zgardă, etc. Dacă ajungeți la concluzia că întreținerea unui câine este mult prea costisioare pentru bugetul vostru, nu mai adoptați un câine.

Fiți pregătiți
Ca orice ființă, și un câine are nevoie de o trecere lentă și inofensivă atunci când se mută într-un cămin nou. De aceea, înainte de a aduce câinele în noua casă, trebuie să vă pregătiți prin achiziționarea de hrană, zgardă, jucării, obiecte pentru îngrijire, culcuș ș.a.

Alegeți jucăriile câinelui cu grijă
Indiferent de vârsta pe care o au, câinii au o plăcere deosebită să roadă. Iar dacă nu vreți ca mobila din casă, ziarul, jucăriile copiilor sau hainele să se transforme în obiectele lui de ros, e bine să achiziționăm cât mai multe jucării care îl vor ține ocupat. Acestea nu trebuie să fie de dimensiuni mici pentru a evita înghițirea lor. De preferat sunt mingiuțele, jucăriile de pluș și jucăriile care îi vor da de lucru atunci când nu veți fi acasă (oase și alte obiecte de ros).

Stabiliți reguli
Încă de când l-ați adoptat, e foarte important să învățați câinele ce e bine și ce e rău în legătură cu obiceiurile din comportamentul lui. E esențial să nu-i permiteți să facă lucrurile pe care i le-ați interzis nici măcar o dată și să nu faceți abateri de la reguli, deoarece el va crede că poate face acel lucru de fiecare dată fără să fie nevoit să suporte vreo consecință.

Creșteți-l sănătos
Consultați-vă cu veterinarul pentru a afla ce fel de mâncare este cea mai potrivită pentru câine (de exemplu Acana Junior). Totodată, e important să plimbați câinele regulat în parcuri și să îl puneți să facă mișcare cât mai des. De asemenea, periodic, câinii trebuie să fie vaccinați și deparazitați pentru a evita diferite boli.

Spălați câinele regulat
Câinele trebuie spălat cu un șampon special pentru căței cumpărat de la un petshop, cu mare grijă pentru a evita contactul cu ochii și cu urechile.

În concluzie, pe lângă dragostea și afecțiunea pe care trebuie să i-o oferiți unui câine, trebuie să țineți cont și de niște responsabilități pe care trebuie să le respectați dacă vreți ca patrupedul vostru să aibă o viață lungă, frumoasă și sănătoasă.
Următoarea postare
« Prev Post
Postarea precedentă
Următoarea postare »