Sugestii de îmbunătățire a transportului comun

În prezent, aproape fiecare oraș al României se confruntă cu problemele transportului în comun. Cel puțin în capitală, traficul este atât de prost din cauza numărului mare de autovehicule, încât toate trotoarele au devenit spații de parcare. Iar o consecință foarte gravă a acestui lucru o reprezintă numărul foarte mare de accidente care crește semnificativ de la an la an.

Pe lângă problema aglomerației de pe șosele, există și disconfortul și nenumăratele probleme din vehiculelele de transport în comun. Printre ele se află aglomerațiile, timpul îndelungat de așteptare până la sosirea autobuzelor/tramvaielor/troilebuzelor.

Pentru o mai bună calitate a serviciilor în cadrul sistemului de transport public, se pot lua mai multe măsuri. Printre sugestiile de îmbunătățire a transportului comun se află:
       -lărgirea și schematizarea rețelei de transport public
        -prin reproiectarea structurii rețelei de transport public
        -creșterea ocurenței și a numărului de ore de funcționare
        -sistematizarea, modernizarea și renovarea infrastructurii
        -creșterea confortului călătoriei
        -montarea unor amenajări de așteptare de înaltă calitate (de exemplu: scaune, refugii, servicii de vânzare a bunurilor de consum etc)
        -întemeierea unor standuri securizate pentru biciclete, amenajări de parcare, sisteme de folosire în codiviziune a autovehiculelor etc
        -construirea pistelor de pietoni și de biciclete
        -reproiectarea mediului din jur
        -îmbunătăţirea stadiului de instruire al şoferilor pentru a conduce fără probleme şi într-un mod mai eficace din punct de vedere energetic
        -creşterea nivelului de accesibilitate pentru toți oamenii, mai ales pentru cei cu nevoi speciale
        -iluminare mai bună
        -punerea în aplicare a unei strategii de securitate, cum ar fi instalarea camerelor de supraveghere în staţii şi în interiorul vehiculelor
        -asigurarea accesibilităţii fizice în porțiunile de aşteptare şi în vehicule (de exemplu, pentru landouri, cărucioare pentru copii, scaune cu rotile, cadre de mers)
        -introducerea unui transport la cerere (adică un serviciu public prin care călătorii care doresc să se deplaseze într-un anumit punct cheamă autobuzul prin telefon sau printr-o aplicație de pe telefon)

Dacă aceste sugestii de îmbunătățire a transportului comun ar fi luate în calcul, transportul public devine mai practic, mai confortabil, iar numărul persoanelor care folosesc transportul public ar crește semnificativ, ceea ce va duce automat și la rezolvarea aglomerațiilor din trafic.
Newest
Postarea precedentă
Următoarea postare »

1 comentarii:

Vezi comentariile
yaradaher
admin
5 martie 2022, 09:11 ×

Tethon Titanium Definition | Meaning, Examples | TikTok
Tethon titanium definition citizen titanium dive watch and definitions. Tethon, or suppliers of metal tethon, the anodizing titanium name Tethon is a raw titanium graphite with a chemical signature. titanium bicycle

Congrats bro yaradaher you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar