Avantaje şi dezavantaje ale iernii

Deşi în restul României a început să ningă încă de acum o săptămână, oraşul în care locuiesc, Bucureşti, a reuşit performanţa de a rezista "nevăruit" până aseară, când, după două zile de ploaie necontenită, a început să cadă din cer lapoviţă, care în scurt timp s-a transformat într-o ninsoare deasă.

Cu excepţia faptului că este anotimpul în care m-am născut, nimic altceva nu mă leagă de iarnă. Nu-mi place că iarna temperaturile sunt mereu suficient de scăzute încât, indiferent cât de gros te îmbraci, tot vei simți cum ți se formează țurțuri până în organele interne.

Nu îmi place nici stratul de gheaţă format prin îngheţarea zăpezii, pentru că, cu orice m-aș încălța, zici că merg pe cel mai alunecos patinoar, deci gheaţa e un motiv de stres pentru mine, care-mi cauzează un mers de raţă cu un morcov înfipt în fund.

Îmi mai displace că, pe timp de iarnă, drumurile din România sunt pur şi simplu impracticabile, iar un banal drum până la şcoală, muncă, sau prostituate se poate prelungi cu 20 de minute.

Mergând tot pe firul dezavantajelor iernii, nu mi se pare ok nici faptul că iarna suntem nevoiţi să purtăm cele mai groase haine, fapt care la un moment dat devine al dracu' de incomod și frustrant.

În schimb, îmi place atmosfera creată în momentul în care ninge cu fulgi mari şi deşi. Eu consider că atmosfera asta e perfectă pentru a citi o carte sau pentru a te uita la un serial, echipat cu o pătură, un ceai și câteva portocale.

Totuși, o parte bună a iernii însă este Crăciunul, care reprezintă o ocazie în plus de a primi și oferi cadouri celor draci.

Poate că unii ar considera asta o parte bună a iernii, dar pentru mine nu e aşa, şi anume sărbătorile de iarnă gen Crăciun, Revelion, Boboteaza, Sfântul Ioan ş.a.m.d., pentru că toate acestea nu mai reprezintă motive de bucurie, cum era pe vremuri, ci au devenit, din punctul meu de vedere, nişte simple date marcate pe calendar în care românii lenevesc şi mănâncă până ajung în spital.

Bineînțeles, cele de mai sus reprezintă strict avantajele și dezavantajele iernii din punctul meu de vedere. Poate că alţi oameni văd mai multe avantaje decât mine în acest anotimp, la fel cum eu văd mai multe părţi bune ale verii.

Voi ce părere aveţi despre iarnă? Pentru voi are mai multe avantaje sau dezavantaje?
Următoarea postare
« Prev Post
Postarea precedentă
Următoarea postare »

3 comentarii

Vezi comentariile
Anonim
admin
10 decembrie 2012, 07:10 ×

iarna e misto rau te plimbi cu x5-u..

Reply
avatar
vioreld
admin
10 decembrie 2012, 07:28 ×

@Anonim: Te plimbi pe draq cu x5-ul! Iarna si pe jos risti sa devii 4x4 :))

Pentru mine, iarna are 90% dezavantaje! Singurele avantaje sunt sarbatorile si peisajul de iarna atunci cand ninge. In rest, pentru iarna dau 2 like-uri:))

Reply
avatar
Cosmintosh
admin
11 decembrie 2012, 10:59 ×

Cam ai dreptate la faza cu sarbatorile. Lumea isi cam pierde constiinta si transforma sarbatorile in universala "Sfanta Lene". Noi nu am facut scoala ieri, pentru ca "conditiile meteo nefavorabile au facut scoala nepracticabila" :))

Reply
avatar