Bene Merenti şi proiectul "Ziarul pentru tineri"

Acum 2-3 săptămâni, la o oră de semasiologie, ni s-a vorbit despre un proiect organizat de Bene Merenti, o organizaţie non-profit care se ocupă de educarea, susţinerea şi dezvoltarea tinerilor, numit "Ziarul pentru Tineri". Având în vedere că îmi doresc ca viitorul meu să aibă strânsă legătură cu jurnalismul şi că vreau să dau la CRP (Comunicare şi relaţii publice), am acceptat să-mi încerc norocul. Prima întâlnire a avut loc acum două săptămâni, la care ni s-a vorbit despre intenţiile acestui proiect. Ni s-a zis că elevii care vor fi acceptați în proiect vor avea ocazia să scrie într-un ziar realizat de noi, dar să ne şi întâlnim cu cei mai cunoscuţi jurnalişti în cadrul unor workshop-uri şi alte lucruri de acest gen.

La prima întâlnire ni s-a dat un formular pe care a trebuit să-l completăm pe loc, cu diferite întrebări de tipul "Care este ultima carte citită/ ultimul film văzut/ ultimul ziar citit?" sau "Care este ziarul/ postul radio/ revista/ jurnalistul etc tău preferat?", dar şi "Ce fel de facultate doriţi să urmaţi după terminarea liceului?".

Am aşteptat o săptămână şi jumătate cu sufletul la gură, iar alaltăieri am aflat că am fost acceptată în proiect. Am fost super fericită, pentru că sunt fascinată de domeniul jurnalismului şi pentru că-mi doresc extrem de tare să fac o carieră din asta.

Azi a avut loc a doua întâlnire cu cei de la Bene Merentii şi cu ceilalţi 13 elevi selectaţi, la redacţia ziarului "Curierul Naţional", la care am vorbit despre cum funcţioneaza o redacţie, costurile de realizare ale unui ziar, o zi din viaţa unui jurnalist, dar şi alte elemente de baza din presă foarte interesante şi pe care, sincer, le ştiam deja. Am ales şi un nume pentru ziarul pe care-l vom creea, "Hi School", iar eu mă voi ocupa de logo-ul acestuia, de site-ul dedicat lui şi de tot ce ţine de partea online. În schimb, la ziarul tipărit, mi-am ales să scriu în rubricile IT şi auto.

În rest... a fost o atmosferă plăcută, m-am implicat mult în dezbateri şi în discuţii, le-am împărtăşit şi celorlalţi experienţa mea de 3 ani în blogging şi-n ale internetului şi am avut chiar ocazia să le vorbesc celorlalţi despre ce este un advertorial. Abia aştept următoarea întâlnire, care va avea loc vinerea viitoare, pe 1 martie, la 17:30, tot la sediul "Curierul Naţional".
Următoarea postare
« Prev Post
Postarea precedentă
Următoarea postare »

6 comentarii

Vezi comentariile
23 februarie 2013, 06:46 ×

Felicitări lil sis! Să vezi peste vreo 10 ani când o să fii printre cele mai mari jurnaliste din România, cu câtă plăcere o să recitești postarea asta, despre cum ai început cariera! Muuuuulllt succes și arată-le la toți ce poți!
I'm proud of you! :*

Reply
avatar
vioreld
admin
23 februarie 2013, 09:21 ×

Felicitari. Iti doresc sa ajungi exact acolo unde ti-ai propus.
Pupici :*

Reply
avatar
Anonim
admin
23 februarie 2013, 15:43 ×

Cu pasi mici,dar siguri, sunt convins ca vei ajunge acolo unde iti doresti! Sper ca proiectul de care vorbesti sa reprezinte inca un astfel de pas in drumul pe care ti l-ai ales... Adrian

Reply
avatar
mucroz
admin
24 februarie 2013, 00:07 ×

Interesant! Sa ne arati si produsul brut.

Reply
avatar
bcm
admin
24 februarie 2013, 00:15 ×

felicitari!!!sper sa nu-ti ,,treaca".mai stiu eu pe cineva care se visa cel mai mare fotoreporter si...a clacat cu brio...

Reply
avatar
Ada
admin
26 februarie 2013, 06:23 ×

Foarte tare! si foarte felicitari! si tipa aia din imagine zici ca are orgsm!!! :-s

Reply
avatar