Sfaturi pentru deținătorii de pisici

Am observat că sunt mulți iubitori de animale care sunt interesați de cum se poate avea mai multă grijă de o pisică. De aceea, mi-am propus să ofer câteva sfaturi pe care mi le amintesc din vremea când aveam pisică. Pe atunci, mă interesam în amănunt despre toate lucrurile de care trebuie să țin cont când am o pisică.

Deci, dacă vreți să fiți niște stăpâni mai buni și mai responsabili, e recomandat să țineți cont de aceste sfaturi pentru deținători de pisici pe care le-am învățat și eu și pe care acum le împărtășesc cu voi:

Nu abandonați pisica de-abia adoptată
Am văzut multe cazuri în care oameni adoptau o pisică, apoi, peste câteva zile o abandonau, de parcă ar returna o pereche de pantaloni care sunt prea mici. Dacă nu sunteți siguri că îi puteți oferi condițiile necesare, nu mai adoptați o pisică.

Nu ignorați costurile de întreținere
Ca orice animal, și pisicile au nevoi de care noi trebuie să avem grijă și lucruri pentru care trebuie să plătim (litieră, nisip, cușcă pentru transport, hrană, vizite la veterinar ș.a.).

Hrăniți pisica cu mai multă mâncare gătită și cum mai puține pliculețe și bobițe.
Hrănind pisica cu mâncare gătită, viața ei va fi mai lungă. Deoarece organismul lor arde foarte repede proteinele și grăsimile din carne și le transformă mai apoi în energie, e bine să hrănim pisica cu carne crudă, cereale fierte și alimente bogate în grăsime naturală.

Nu ignorați tratamentele medicale
Ca și în cazul unui om, o pisică poate muri din cauza unor boli nedescoperite și netratate la timp. Așa că ele au nevoie de controale periodice la veterinar pentru a li se administra vaccinuri și pentru a fi deparazitate în fiecare an.

Alegeți jucăriile pisicii cu grijă
Pisicile sunt foarte pretențioase și nu tuturor li se potrivesc jucăriile din gama largă din petshop-uri, așa că nu are rost să umplem casa de jucării pentru pisici. Este suficient să improvizăm ceva (cum ar fi să punem o mingiuță într-o cutie de carton), iar pisica se va distra de minune încercând să o scoată de acolo.

Nu neglijați litiera
Unele pisici sunt foarte pretențioase, iar dacă observă că litiera este murdară, o vor ignora și se vor duce să-și facă nevoile prin alte părți, eventual prin cele mai neașteptate locuri din casă. Așadar, litiera pisicii trebuie curățată zilnic.

Aveți grijă la spălarea pisicii
Pisicile au nevoie de un tratament special atunci când vine vorba de îmbăiere. În general, ele sunt foarte curate și își pot purta singure de grijă. Totuși, periodic, pisica trebuie să fie spălată cu produse speciale pentru pisici cumpărate de la un petshop. De asemenea, acest lucru se face cu foarte multă grijă pentru a evita contactul cu șampon a ochilor sau a urechilor.

Așadar, pe lângă iubirea și atenția pe care trebuie să i-o oferim unei pisici, e vorba și de niște responsabilități pe care trebuie să le respectăm dacă vrem ca pisica noastră să aibă o viață lungă.
Următoarea postare
« Prev Post
Postarea precedentă
Următoarea postare »